html>
You have been here,welcome | Dashboard | +Follow
☂diary of my Life☂
sis sedih tapi redha
Wednesday, 6 May 2015 02:16 | 0 comments

I don’t know what exactly happen to me. Nasihat orang pandai motivate org no 1 suruh orang redha lah terima apa yang data ini rezeki engkau lah tapi hati aku menangis bila tak dapat something aku nak.

Aku cakap kat diri aku hidup ni walaupun susah kau terpaksa lalu jugak well said beb sebab kau takleh nak skip chapter dalam hidup kau. Just imagine walau tak best langsung novel kau baca bila kau skip satu chapter kau akhirnya akan blur bila masuk bab lain sebabnya mungkin dalam bab yang kau skip tu muncul orang baru yang kacau ending novel tuu lainlah kalau kau baca novel dari first page sampai last page orang tuu lah jugak dia lah hero dialah heroin. Dude kalau aku jadi kau aku lempar dalaam tong sampah dah buku tu I mean even kalau kau compare dengan real life pun kau hidup bukan dengan sorang dua kadang lebih dari sejuta ada yang datang member pengajaran lalu pergi ada yang datang dan kekal dengan kita ada yang datang dan mempermainkan kita. Bukan hidup nama nya kalau kau tak kena face to face dengan cabaran also known as ujian.

Sebenarnya.. aku bukan tak nak balas bila jannah Tanya lessen kereta amacam tapi sebab ego aku diamkan.. its terrible I mean ppl berapa kali ja nak test aku berkali2. Malu.
Bila madi call tadi for first time lah bukan tak nak call balik tapi ego aku jugak. Malu nak bagitau aku tak dapat. Tapi masa dia call second time tuu entah main mana lah keberanian habaq lah kat depa kan..


Ya. Sejujurnya semua hampir semua to be very honest hehe dapat sambung upu. Ada yang poli ada yang uni. Tahniah gais. Aku tumpang gembira. Dan tipulah bila upu cakap dukacita kat aku terus aku tenang selamba. Weh sah sah lah aku sedih walau aku tau rezeki masing2. Sebab aku kind of letak harapan nak sambung kat u x kisah dip ka asasi. So skrg aku on the way nak buat rayuan sbb dari tadi error. 

hm. jodoh aku dengan kau belum berakhirkan upu sampai jumpa lagi noh hahaha sis sedih

OLD
sis sedih tapi redha
02:16 | 0 comments

I don’t know what exactly happen to me. Nasihat orang pandai motivate org no 1 suruh orang redha lah terima apa yang data ini rezeki engkau lah tapi hati aku menangis bila tak dapat something aku nak.

Aku cakap kat diri aku hidup ni walaupun susah kau terpaksa lalu jugak well said beb sebab kau takleh nak skip chapter dalam hidup kau. Just imagine walau tak best langsung novel kau baca bila kau skip satu chapter kau akhirnya akan blur bila masuk bab lain sebabnya mungkin dalam bab yang kau skip tu muncul orang baru yang kacau ending novel tuu lainlah kalau kau baca novel dari first page sampai last page orang tuu lah jugak dia lah hero dialah heroin. Dude kalau aku jadi kau aku lempar dalaam tong sampah dah buku tu I mean even kalau kau compare dengan real life pun kau hidup bukan dengan sorang dua kadang lebih dari sejuta ada yang datang member pengajaran lalu pergi ada yang datang dan kekal dengan kita ada yang datang dan mempermainkan kita. Bukan hidup nama nya kalau kau tak kena face to face dengan cabaran also known as ujian.

Sebenarnya.. aku bukan tak nak balas bila jannah Tanya lessen kereta amacam tapi sebab ego aku diamkan.. its terrible I mean ppl berapa kali ja nak test aku berkali2. Malu.
Bila madi call tadi for first time lah bukan tak nak call balik tapi ego aku jugak. Malu nak bagitau aku tak dapat. Tapi masa dia call second time tuu entah main mana lah keberanian habaq lah kat depa kan..


Ya. Sejujurnya semua hampir semua to be very honest hehe dapat sambung upu. Ada yang poli ada yang uni. Tahniah gais. Aku tumpang gembira. Dan tipulah bila upu cakap dukacita kat aku terus aku tenang selamba. Weh sah sah lah aku sedih walau aku tau rezeki masing2. Sebab aku kind of letak harapan nak sambung kat u x kisah dip ka asasi. So skrg aku on the way nak buat rayuan sbb dari tadi error. 

hm. jodoh aku dengan kau belum berakhirkan upu sampai jumpa lagi noh hahaha sis sedih

OLD
sis sedih tapi redha
02:14 | 0 comments

I don’t know what exactly happen to me. Nasihat orang pandai motivate org no 1 suruh orang redha lah terima apa yang data ini rezeki engkau lah tapi hati aku menangis bila tak dapat something aku nak.

Aku cakap kat diri aku hidup ni walaupun susah kau terpaksa lalu jugak well said beb sebab kau takleh nak skip chapter dalam hidup kau. Just imagine walau tak best langsung novel kau baca bila kau skip satu chapter kau akhirnya akan blur bila masuk bab lain sebabnya mungkin dalam bab yang kau skip tu muncul orang baru yang kacau ending novel tuu lainlah kalau kau baca novel dari first page sampai last page orang tuu lah jugak dia lah hero dialah heroin. Dude kalau aku jadi kau aku lempar dalaam tong sampah dah buku tu I mean even kalau kau compare dengan real life pun kau hidup bukan dengan sorang dua kadang lebih dari sejuta ada yang datang member pengajaran lalu pergi ada yang datang dan kekal dengan kita ada yang datang dan mempermainkan kita. Bukan hidup nama nya kalau kau tak kena face to face dengan cabaran also known as ujian.

Sebenarnya.. aku bukan tak nak balas bila jannah Tanya lessen kereta amacam tapi sebab ego aku diamkan.. its terrible I mean ppl berapa kali ja nak test aku berkali2. Malu.
Bila madi call tadi for first time lah bukan tak nak call balik tapi ego aku jugak. Malu nak bagitau aku tak dapat. Tapi masa dia call second time tuu entah main mana lah keberanian habaq lah kat depa kan..


Ya. Sejujurnya semua hampir semua to be very honest hehe dapat sambung upu. Ada yang poli ada yang uni. Tahniah gais. Aku tumpang gembira. Dan tipulah bila upu cakap dukacita kat aku terus aku tenang selamba. Weh sah sah lah aku sedih walau aku tau rezeki masing2. Sebab aku kind of letak harapan nak sambung kat u x kisah dip ka asasi. So skrg aku on the way nak buat rayuan sbb dari tadi error. 

hm. jodoh aku dengan kau belum berakhirkan upu sampai jumpa lagi noh hahaha sis sedih

OLD
dah 18 kau rasa
Tuesday, 10 March 2015 07:51 | 0 comments

Assalamualaikum J
Since last last 2month I guess my last entry.. so haritu masih lagi kecoh dengan result spm2014. Alhamdulillah congratulation to batch97 yang selamat mengambil result! Tahniah kepada yang lulus cuba lagi ini bukan penamat boleh ambik repeat paper kepada yang gagal. Aku first bohong lah kalau aku cakap aku terus redha pasrah dengan result aku.. aku menangis bagai nak rak. Tengok kawan kawan amboi result cekang bak hang.. aku Cuma fikir umi ayah kecewa ka dengan aku.. bila umi dan ayah try to comfort me its feel more heartbreaking hello orang yang kita nak jaga hati nya pulak terpaksa jaga hati kita. Dengan result aku ni memang punah sehancur luluh lah harapan nak futher study kat matrik kan.. my additional mathematic is too much suck! Lol. First thing ayah cakap waktu tgk result. Tahniah. And then start lah mukadimah beliau tentang korea. Wakakakaka. Yaaa kind of thing yang ayah anggap penyebab my result down like this. Tapi kann lama lama tu aku fikir tentang doa aku.. yes I admit my first doa minta mintalah dapat straight A  and then after a month before I take this result I doa semoga Allah memberikan keputusan spm yang terbaik untuk diriku terbaik untuk agamaku dan terbaik untuk kehidupanku. Mungkin keputusan saya tak hebat macam awak tapi saya syukur dan saya redha. apa yang boleh saya buat sekarang ialah tak henti mendoakan yang terbaik untuk saya dan kita semua. Yalah somebody pernah cakap kat aku. Kalau kau nak Berjaya jangan kedekut doa, selain doa untuk diri kau doa sama untuk orang lain. Hidup ni bukan berhenti kat spm je. Theres a long path to go. That path not gonna be easy anymore it gonna be more tough than before. Satu jer aku nak pesan. Susah macam mana pun jalan yang kau kena lalu kau kena satu benda tuhan sentiasa ada dengan kau. Kau bukan seorang nak lalu jalan ni. Spm ni permulaan baru untuk aku dan kau. Senior aku pernah cakap result yang tak  hebat ni mungkin terpaksa lalu jalan yang lebih sukar dan lebih jauh. Aku admit lah tapi inshaaAllah Allah takkan membebankan seseorang hambaNya dengan ujian yang tak mampu dipikulnya.
Jadi di kesempatan yang ada ini aku nak ucap terima kasih kepada cikgu yang pernah mengajar aku mengenal abc 123 alif baa taa masa sekolah taski abim nurul yaqin. Syukran jazilan kepada cikgu yang mengajar aku di sk kampong selamat selama hampir tiga tahun. Gumawo kepada sensei saya di sk pengkalan jaya selama hampir tiga tahun. Kamsahamida kepada cikgu smk kg selamat yang mengajar saya selama lima tahun. Tak lupa kepada kedua orang tua yang menjadi guru pertama dalam hidup.
Aku ucapkan tahniah untuk my precious girl geng WADIA.. harituu depa komen amenda taahh sampai akmal amni kembaq akmal amani singgah komen meqapu.. amin pun join kk itu mmg cara dia butt im kinda you know.. jealous? Mungkin lahh well said kami dah lama x cakap kalau cakap pun komen jaa. Aku x tau apa salah aku.. mungkin dia sedar pasai ikhtilat kot.. okay ikhtilat jga dgn aku ja perempuan lain no hal layan macam kakak adik. Entah aku x tahu apa dia fikir. Dia tak balas my last chat. I regret I know him well and even thought him as my buddy. You now out of my list. I cant said I don’t miss you because your name cross my mind more than anas. Idk I guess I fall again hahaha.. as usual no one grab me. I just fall and get hurt. Im injured. I have to heal my wound all by myself. I pray to Allah to get rid this unwanted feeling. Im sorry falling for you..  

Oh ya back to wadia kui terganggu dgn exbuddy I kuii.. wadia wani Alhamdulillah 8a dina im not sure whether 5a or 7a btw Alhamdulillah. Me amni amani Alhamdulillah 5a.. okay kalau refer result pmr mmg result kitaorang makin downlahh tolak wani dalam laut. Apapun mana aci nak compare pmr dgn spm. Kau ambik ujian kitaorang dulu baru compare okay. Apapun cuba untuk redha dan tak give up sampai sini saja. Doakan kami ya terima kasih!!! 

OLD
Friday, 27 June 2014 23:49 | 0 comments



I more afraid to lose you right now rather then yesterday. Yesterday was just a past strory for me. I want to see your smile even in dark. I want to tell you about every single thing. Even you don’t want to hear them. My sweetheart you fulfill my days and night. You send me into your heart. Beat so faster yeah.

Dear, more than you can imagine I like you from the first sight. My eyes non-stop look at you up and down. No matter how small we are that time.

keep study. fighting !! 



OLD
KESEDIHAN
23:28 | 0 comments



Hey sapa yang tak pernah nangis kan. Bila kau gagal tahap teruk kau rasa diri kau tak dak guna gila. But still masih ada orang yang backup kau dari belakang who else kalau bukan  family kau sendiri. Waktu macam ni bukan nak kata tapi aku tak percaya kata-2 kawan hahaha. Nampak jahatnya aku disitu. Bukan tak nak percaya aku tak boleh nak terima kata-2 depa so bagi aku better depa diam ja. Jangan senyum jangan Tanya aku kenapa. Jangan pujuk aku. Bila aku nangis jangan datang dekat, sebab aku akan jadi makin menangis. Bila aku nak waktu sendiri boleh dak bagi ja waktu tu kat aku. Aku tak minta lebih. Memang aku dah banyak kali lalu benda macam ni tapi aku masih tak cukup kuat nak senyum waktu aku kena menangis.
Aku Nampak. Dia macam nak dekat balik saja. Ya Allah kalau kau tahu teman aku rindu gila kita yang dulu,. Yang macam lahh kita faham satu sama lain. Yang bila aku sedih kau tempat luah. Yang macam tuu lah kod. Haha. Tapi waktu mana pernah boleh putar balik. Benda lepas, lepas ja lahh. Kecewa. Aku kecewa dengan diri aku sendiri. Maaf mungkin aku yang menjauh. Sebab aku malas nak ganggu kau dan dia.  Aku rasa my presence just suck for you.  Aku sayang kau kawan. Sayang sangat. Kalau kau baca benda ni kau faham tak ya.. aku frust bila kau sedih kau tak jumpa aku. Aku frust bila kau luah kat dia. Aku sedih bila dapat tahu kau menangis depan dia. BUKAN AKU. Waktu tu aku rasa hmm kita dah jadi biasa saja. Bukan istimewa lagi. Waktu tu juga aku buang nama SAHABAT. Waktu tu aku sedar aku tak jumpa lagi sahabat. Sebab tu sekarang aku Cuma guna TEMAN. Aku tak nak terluka lagi,. Sakit, pedih sangat.  Ini Cuma coretan aku buat teman aku. Masih teman Cuma tak pasti BIASA atau ISTIMEWA.

Aku perasan. Semua yang kau tulis. Semua itu untuk aku kah? Aku tak pernah mintak kita dekat. Tapi kau yang datang dekat. Kenapa sekarang baru  kau pergi?  Untuk buddy. The way you broke my heart is just so disgusting. Im a woman. You’ll break my heart when you said you will always appreciate women,
doakan kami semua. SPM 1014/2014. Target detected hahaha. ;))


p/s : markah BI aku sangat tak comey. –‘ semua nya teruk bangat. Doakan aku ya. Thanks. 

Best feeling ever(menangis depan CIKGU. CRAZY ARR). Best buddy ever(GONE FOREVER). Best friend ever.(SHE CAME. SHE GONE. SHE STAY)  

OLD
their birthday iltsm
Friday, 28 March 2014 07:04 | 0 comments









Hyepp J
so hari ni aku nak dedicated kan lagu ni utk semua kawan-kawan aku yang
celebrate their birthday this year. Untuk awak semua saya doakan yg terbaik
moga dgn hasil usaha dan doa kita akan beroleh kejayaan yang sempurna. Aamiin.
^^

First utk hanis madihah binti abdul munir  (SMKKS)
Yg dilahirkan pada 18 march 1997 ;) hey girl u dah tua~~
hehe may Allah bless u always

Second utk nurul ‘afifah binti zabidi  (SMSTSSS)

Yang dilahirkan pada 20 march 1997. Saya rindu awak. Terlalu
tahu. Saya x anggap awak sombong maafkan saya. Mulut saya x bayar insuran lagi
:<

Third utk Nur irdina binti suhaimi yg skrg sek kat (KEBSES)
;P
Yang dilahirkan pada 1 april 1997 (sama dgn faiz hashim :3).
Uit uit budak pandai >< jeles kodd xDD 9A+ nohh

Fourth utk anis nabilah binti mohd noOr ashiki (SMKKS)
Yang lahir pada 30 may 1997 (sama dgn syamil xD) aigooo ini
budak manyak pandai woo.. May Allah bless u my dear. Cheer okay.

Fifth setengah :P actually tertinggal tadi huhu Syarifah
ain afiqah
(SMSTSSS)
Thi little but tinggi girl nii lahirnya 3 June 1997. So kira
kakak aku lahh muhahahhaa.. gangster yang manja maybe.. J ain apa khabar ? Moga tuhan
permudahkan semua urusan kita. Aamiin ^^

 

Fifth utk nur izzah jalilah XDD (SMKKS)
Happy birthday to me! ;) kayy so sad no one ingt my born
day.. HAHA . lawak jaa.. May Allah give me strength and helps us to striv9e for
9a+ in spm In Shaa Allah

sixth utk Nur jannah zahirah  (SMKKS)
hew hew this little girl born on or in or maybe at?? xDD 25
june 1997. Girl thank you for lending me ur ears. Thanks for everything. May
Allah bless you syg.

Seventh utk Nur amni irdina yusri  (SMKKS)
This girl I byk lukakan hati dia. Im so sorry. Saya mohon
maaf. :[ maaf yaaa.. terima kasih sudi jadi kawan ^^ thank you for
everything!  Oh ya cik adik ni lahirnya
bulan Malaysia merdeka.. ehh bukan Malaysia tapi tanah melayu. 31 August 1997.

Eighth utk nur syazwani zamri [KEBSES] mari
Weeeeeeeettt inilah gangster inilah atok inilah aunty.
Pokoknya dia ni semua watak dia pegang. Sampaikan baru-2 ni dia pegang watak
Princess xD Auw aw aw comeyy woo.. xDD cik adik manih ni lahirnya 4 September
1997. Hai adik hadiah saya mana?? :O

Ninth utk zahratul amani [SESERI]
Cik mola molek ni budak 
SESERI. Budak pandai. Huhuhu dia ni sayang lebih kat aku? (apakah? Kay
bajet sendiri) bakal dapat mama baru. Best of Luck my dear amany.  Adik ni lahir 11 september 1997

Tenth utk Nur athirah binti hashim (SMSTSSS)
Holla molla solar? 
Hehehe apa habaq tyrahh miinn.. budak ni ambik 10 SUBJEK.. tudiaa so In
shaa Allah skor 10a NOHH XD maaf dah jrg tegur.. don’t worry I ingt u all dalam
doa J
kenang aku tau. Don’t forget. Oh ya dia ni lahir 29 november 1997. See tua nya
dari aku? Ish ish ish~

And the last but not least
Eleventh utk siti nur syazwani sheriff (TARP)
Uit uit uit nilahh yg paling TUA. Dia lahir 29 december
1997. Terserlah ketuaan nya disitu muahahhaa.. apapun. Awak yang comel gila.
Bikin saya suka.. ohh noo.. good luck utk spm nohh !! Gambatte!!

Apapun tahun ni aku malas nak buat pic birthday. Sbb masa
sbb terasa hati sbb malas dan dll
AkU doakan kita semua dapat result yang cemerlang
InshaaAllah Straight A’s plus. ^^



p/s: kalau nama x dak x bermakna aku x ingt. Aku ingt Cuma
aku x tulis. :> syg hampa longgar-2

OH YA WANNA BE MY ELF? ;)

OLD